Oι Aσιάτες την αποκαλούσαν ζιντεμέλ, οι Δυτικοί την ονομάζουν τζίντζερ (ginger) και οι Έλληνες τη λέμε πιπερόριζα. Πρόκειται για ένα σπάνιο δώρο της Aνατολής που προέρχεται από το ποώδες, πολυετές φυτό Zingiber. Αγαπημένο και απαραί-τητο συστατικό της ινδικής, ιαπωνικής και κινεζικής κουζίνας με μεγάλη θρεπτική αξία, ταιριάζει ιδανικά με πράσινες σαλάτες με dressing λεμονιού, με κοτόπουλο, στα μπιφτέκια αλλά και στη ζαχαροπλαστική.
Συστατικά
τζίντζερ*
Ενέργεια:
1855 kJ / 442 kcal
Λιπαρά:
6.4g
Kορεσμένα:
3.1g
Υδατάνθρακες:
72.4g
Σάκχαρα:
1.3g
Εδώδιμες Ίνες:
31.2g
Πρωτεΐνες:
8.1g
Αλάτι:
0.07g
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.